Uskrsna čestitka

U zoru, žene su otišle na grob pomazati Isusovo tijelo, i nalaze prvi znak: prazan grob. Potom slijedi susret s Božjim glasnikom koji naviješta: Ne bojte se! Tražite Isusa Nazarećanina, Raspetoga? Uskrsnuo je! Nije ovdje (Mk 16,6). Žene potaknute ljubavlju prihvaćaju taj navještaj: vjeruju i odmah ga prenose, ne zadržavaju ga za sebe. Spoznaja da je Isus živ i nada koja ispunja srce ne podnosi sputavanje.
To bi se trebalo očitovati i u našemu životu. Moramo biti radosni jer smo kršćani. Vjerujemo u Uskrsloga koji je pobijedio zlo i smrt. Moramo biti odvažni i “izići” da u svim mjestima svojega života širimo tu radost i svjetlo. Isusovo je uskrsnuće naša velika sigurnost, najdragocjenije blago. To blago, tu sigurnost, moramo dijeliti s drugima. Ona nije samo za nas, dana nam je da ju drugima nosimo, da ju s drugima dijelimo. Moramo svjedočiti tu sigurnost.
(Papa Franjo, opća audijencija, 3. travnja 2013.)

Uskrsnuli je pokazao da je On naše svjetlo, Put, Istina i Život. On je središte i smisao svega. S tom vjerom i uskrsnim raspoloženjem, od srca Vas sve pozdravljam i želim sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane!

Don Marko Šutalo